Чи є ідеологія українського націоналізму дієвою в час російсько – української війни?

Запитаю: з чого почалося повномаштабне вторгнення Росіі 24 лютого 2023 року? Владімір Путін з піною біля рота кричав про «денацифікацію і демілітаризацію України!» Дві основні складові – денацифікація і демілітаризація, для того, щоб розпочався рух масивних колон російських солдатів і техніки спрямовані на знищення нашоі держави.

Путін виділив в конкретний план знищення ідеології українського націоналізму і армії! Більше того, на перше місце він ставить ідеологію. Він вважає націоналістів в Україні «основою зла», яке має бути знищене. В дальнішому вся російська агресивна машина працювала і продрвжує працювати на знищення України і українців. Всі хто взяли зброю і виступили проти Росіі – націоналісти, а значить їі вороги! Масовані ракетні атаки, сотні тисяч російських солдат, колони бронетехніки було кинуто проти України, проти її захисників. Але ворог прогадався…

30 років Незалежності України були непростими на шляху розвидку нас як держави. Ми йшли повільно і вперто вперед, не дивлячись на те, що проти нас працювали механізми стримування і навіть цілі проросійські сили у владі, політиці, економіці. Навіть в релігії – УПЦ МП яскравий приклад служіння Москві! Але ми йшли вперед, не дивлячись на перепони. Навіть коли після Революціі Гідності Росія все таки анексувала Крим і розпочала агресію на сході нашоі держави, ми продовжували стояти, боронитися і розвиватися.

Росія не змогла примусити політично і економічно капітулювати Україну! Тому й вирішила зробити це силою, ропочавши повномаштабне вторгнення. «Три дні» відпущені для спротиву нам, перетворилися в півторарічну криваву війну. Ми стоїмо і б‘ємося! Навіть світ, який на перших порах не вірив, що українці зможуть вистояти проти російської військової машини, повернувся обличчям до нас.

Тепер нас підтримують, допомагають, 52 країни. На боці України в її боротьбі проти російськоі агресіі прогресивні і демократичні країни. Ті, в кого біля руля диктотори, підтримують росію. Але… саме Україна показала приклад героїзму і незламності духу всьому світу, саме Україна і українці розбили в порох міф про «другу армію в світі», саме українці показали світові, що москалів немає чого боятися!

Весь світ побачив Голіафа на «глиняних ногах», який сам по собі нічого не вартує! Хоча, ще є атомна бомба? Нею можна полякати всіх, а при можливості й використати, нанісши удари по центрах прийняття рішень в Україні. Путін робить помилки і напевне в помутнілому розумі недофюрера не має вже розуміння того, що навіть примінивши цю зброю, він поставить під мірило існування себе, своє оточення, Росію і весь світ. В помутнілому розумі Путіна немає розуміння того, що навіть примінивши цю зброю українці все одно не припинять боротися проти агресора, не перестануть битися проти окупантів.

Ніщо не спинить нас на шляху до Перемоги! Розпочата Росією війна проти України об‘єднала в неймовірну силу ідеологію українського націоналізму з мілітарною силою ЗСУ. Об неї розіб‘є собі голову двоголовий російський орел. Сьогодні наша Свобода і наша Незалежніть кується на фронтах, в дипломатичних баталіях, в волонтерських передачах фронту, в роботі кожного свідомого українця на благо України! Кожен з нас має зрозуміти, що вистоявши в цьому протистоянні ми збережемо не тільки нащу Державу, ми збережемо себе від депортацій, розстрілів, ГУЛАГів, голодоморів! Ми не дамо їм повторити! Ми вистоїмо! Ми переможимо! Тепер я задам питання для всіх « Чи актуальним є сьогодні український націоналізм?»

Слава Україні!

Роман Коваль,

заступник Голови ОУН