Максим Полчаніно (позивний “Гестапо”) народився 10.03.1977 року в Туркменістані.

Під час служби в армії брав участь у багатьох військових операціях.

Коли в Україні розпочався Майдан, Максим приїхав до Києва, щоб в лавах Першої майданівської сотні ОУН ім. Євгена Коновальця стати на захист волі й свободи Українського народу.

У 2014 році, коли розпочалася російська агресія проти України, Максим добровольцем зголосився до «Азову», а згодом у складі батальйону ОУН захищав незалежність України у селі Піски що на Донеччині, брав участь у боях за донецький аеропорт. У 2015 році вступив до Організації Українських Націоналістів.

Коли у 2022 році розпочалася широкомасштабна війна РФ проти України, Максим зі зброєю в руках виступив на захист Києва, а згодом захищав Мощун, Козаровичі, Гуляйполе, Лисичанськ, беручи при цьому безпосередню участь у запеклих боях з ворогом.

Останнім місцем його служби у лавах Збройних силах України стала ВЧ4639, 114-ОБТРО, ВЧ7302.

Військову доблесть Максима високо оцінювали його командири, він завжди входив у «золоту десятку» кращих бійців. Максим був неординарною людиною, з душею відкритою до кожного. Бойові побратими любили і цінували його.

20 березня 2024 року під селищем Виїмка, Бахмутського району що на Донеччині, у бою з московськими окупантами Максим Полчаніно загинув.

Він захоплювався Україною і українцями. В Україні знайшов свій другий дім. В українській землі покоїться його прах.

Максим Полчаніно – взірець борця за волю України, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Вічна слава Герою! Слава Україні!