1 жовтня ц.р.у Києві відбулося засідання Проводу Українських Націоналістів. Крім членів ПУН у його роботі взяли участь уповноважені представники Української Військової Організації (УВО), Жіночого товариства ім. Ольги Басараб і Олени Теліги та Фундації ім. Олега Ольжича.

Перед початком наради відбулася урочисте відкриття виставки присвяченої засновникові і першому Голові ОУН, полковнику Євгену Коновальцю. Знаменно, що виставка відкрилася у приміщенні Фундації ім. О.Ольжича, де розміщується офіс ОУН.

У своєму вступному слові Голова ОУН Богдан Червак повідомив, що успішно завершено усі необхідні процедури пов’язані із реєстрацію в Міністерстві юстиції України змін і доповнень до Статуту ОУН, схвалених ХХІ Великим Збором Українських Націоналістів.

Голова Секретаріату ОУН В. Чмир доповів про перебіг перемовин з представниками ОУНб щодо процесу об’єднання та досягнення єдності Організації Українських Націоналістів. Провід ОУН схвалив звіт про проведену роботу та рекомендував Голові ОУН Богдану Черваку й надалі домагатися реалізації положень зафіксованих у спільній заяві ОУН і ОУНб.

Провід ОУН ухвалив низку організаційних рішень. Зокрема затверджено склад Президії Проводу ОУН до якого увійшли Богдан Червак, Сергій Кот, Борис Гуменюк, Леонід Осипчук, Володимир Чмир, Олександр Прищепа та Андрій Щекун.

Також затверджено Секретаріат ОУН у складі В. Чмиря – голова; М. Буряка, О. Кирмача.

Провід ОУН призначив Сергія Кота головним редактором газети «Українське слово – Літаври» та редакційну колегії  у складі – Богдан Червак, Сергій Кот, Михайло Сидоржевський, Ніна Скачко, Борис Гуменюк, Микола Зубков, Олександ Кучерук, Вадим Джувага.

У зв’язку із заснуванням на Полтавщині нового видання ОУН – газети «Шишацьке городище», Провід ОУН призначив В. Чмиря його головним редактором.

У відповідності до розподілу обов’язків визначено відповідальних за різні аспекти діяльності ОУН. Марія Мандрик – ідеологія українського націоналізму і ОУН; О. Кучерук – відповідальний за роботу Архіву ОУН; В. Петрик – відповідальний за випуск організаційного бюлетеня «Сурма».

Модератором офіційної сторінки ОУН у соціальних мережах став Андрій Іванюк. Відповідальними за створення архіву, літопису батальйону ОУН та створення документального фільму про героя московсько-української війни Василя Кіндрацького визначено Василя Фесака та Бориса Гуменюка.

Провід ОУН ухвалив рішення сприяти діяльності Історико-меморіального музею полковника Євгена Коновальця у Зашкові шляхом надання допомоги у формуванні стендів, які розповідають про діяльність ОУН.

У зв’язку із відзначенням в Україні і світі 75-ї річниці трагедії Бабиного Яру доручено друзям С. Коту, Ю. Черченку і О. Кучеруку підготувати та оприлюднити матеріали про діяльність Олени Теліги і Похідних Груп ОУН у 1941-1943 роках.

В. Чмир,

голова Секретаріату ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.