На юридичному факультеті Львівськокого університету ім. Івана Франка відбулася презентація книги “Окупація, або правда про український Київ 1941-1942рр.”, яку провів сам автор роботи – Богдан Червак.

Ця подія є знаковою та символічною для нас, саме тому, що Голова ОУН завітав у стіни, де навчався наш випусник, засновник та перший очільник організації  – полковник Євген Коновалець.

У заході взяло участь понад 70 студентів, викладачів та гостей.

Богдан Остапович розповів історію написання книги, мотиви та мету її створення. Проте найбільша увага була звернена на героїв української національно-визвольної боротьби, а саме: Є. Коновальця, О. Ольжича, О. Теліги, А. Мельника та інших героїв тодішніх часів. Розставлено акценти на ролі націоналізму та його актуальність у наш час. Наголошено на важливості постаті Євгена Коновальця як Провідника Української Нації та у бажанні увіковічнити пам‘ять про Героя ХХ століття в Україні.

Після завершення цікавої розповіді студенти мали змогу поспілкуватися з паном Богданом, отримати відповіді на поставлені запитання, а також придбати книгу з іменним автографом!)

Культурно-просвітницький комітет СтудРади та кафедра історії держави, права та політико-правових учень дякує кожному, хто був присутній на презентації та висловлює безмежну вдячність Богдану Остаповичу за приділений час, потужну розповідь, проведений захід та за сприяння розвитку світогляду молоді. Тут доречно буде згадати гасло нашого Університету, зображеного на фасаді головного корпусу:

Освічені громадяни  – окраса Батьківщини! («Patriae decori civibus educandis»)

УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

В. Петришин