Загравання Європи з Росією продовжуються… Історія не вчить нічому! Європу не вчить…

Голова незалежної комісії ООН з питань порушень прав людини в Україні Ерік Мьосе, виступаючи в Києві на пресконференціі 4 09 2023 року, заявив «комісія все ще не дійшла висновку, що в Україні відбувається геноцид».

За словами Еріка Мьосе «комісія не має достатніх доказів, які б відповідали юридичній кваліфікації про геноцид».

Європа, як завжди, сліпа!

Європа не бачить, а, можливо, не хоче бачити злочинів, які чинить Російська федерація в Україні.

З початку повномасштабного вторгнення і до цієї пори, російські військові масово вбивають мирне населення в місцях ведення бойових дій. Під обстріли їх артилерії і бомбові удари попадають міста і села України, гинуть мирні цивільні!

Хіба це не є одним з пунктів Конвенції 1949 року?

Світ не бачить, що війна ведеться тільки на території України (не без участі того ж світу)! Саме Росія розпочала цю війну, а Україна захищає свою Незалежність і б’ється за Свободу. Війна – це вже вбивства, під якими б вони гаслами не проводилася! Але в агресії Росії проти України комісія чомусь не бачить умисних вбивств! Комісія не бачить, що російські карателі вбивають саме українців, тобто певну « групу населення» і знищують вони нас саме «фізично і біологічно»!

На окупованих територіях, в тому числі і в Криму, російські окупаційні війська переслідують і знищують українське населення. Під знищення попали носії української культури, митці і вчителів, священики.

Запроваджується насильна русифікація дітей з метою зміни їх ідентичності!

Більше 2 тис. дітей насильно вивезено з України до Росії, без згоди на те батьків, а це ознака депортації населення з окупованих територій.

Повним ходом іде вилучення з бібліотек українських книг, розграбовуються музеї, нищаться українські історичні артефакти, які вказують на древню історію українського народу.

Я вже не кажу за російських пропагандистів, які відкрито закликають до масового знищення українського народу (соловйов, скобєєва, мунтян, красовський і т.д)

Все сказане засвідчує, що дії Російської федерації є актом геноциду вчиненого проти українців!

Але… Європа мовчить!

Мовчить, щоб не розгнівати «бункерного діда». Мовчить через страх перед Москвою і непередбачуваним недофюрером – Путіним.

Саме своїм мовчанням і саме такими діями Європа розв’язує руки Росії для продовження війни і продовження масових вбивств в Україні!

Згадаймо голодомори: 1921 – 22, 1932 – 33 років, депортації, масові розстріли на Соловках, в ГУЛАГах!

Геноцид матиме продовження?

Саме Збройні Сили України, рух опору на окупованих територіях і протидія ворогу в усіх його аспектах є запорукою того, що ми не дамо можливості окупантам чинити геноцид на території нашої держави!

А «стара Європа» нехай почекає зі своїми судами і Конвенціями!

Нехай грається…

Ми б’ємося , щоб не дати можливості чинити злочини проти свого народу і будемо битися!

Повторення історії не буде!

Смерть російським окупантам!

Смерть Путіну!

Слава Україні!

Роман Коваль,

заступник Голови ОУН