Мерія Люксембурга надіслала лист у якому повідомляється, що безкоштовна оренда землі, де розташована могила Голови ОУН Андрія Мельника з дружиною, продовжена до 3 травня 2053 року.

Дякуємо «Об’єднанню українок Люксембургу», зокрема подругам Ларисі Майнінгер і Наталії Павлик за постійний догляд могили Полковника з дружиною та могили Марії Федак.

P.S. Після закінчення Другої світової війни Великий герцог Люксембурзький, родина якого добре знала А. Мельника з часів концтабору Заксенхаузен, запросив подружжя Мельників жити в Люксембурзі як почесних гостей.
За декілька років перед смертю Андрій Мельник зарезервував на цвинтарі місце, для себе і своєї дружини.
Відтак могила Андрія Мельника стала прикладом цивілізованого ставлення до пам’яті одного з визначних діячів українського національно-визвольного руху.
На жаль, така ситуація скоріше виняток, а не закономірність. Скажімо, існують серйозні проблеми з продовженням оренди землі на могилі першого Голови ОУН полковника Євгена Коновальця у Роттердамі.
А тому єдиним місцем, де не буде проблем з орендою, стане Пантеон Героїв, де свій останній спочинок знайдуть великі українці, могили яких розсіяні світом.
Секретаріат ОУН