Із засобів масової інформації стало відомо, що воїни 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ ініціювали звернення про присвоєння їхній бригаді імені генерала-хорунжого, головнокомандувача Української повстанчої армії Романа Шухевича.

28 червня ц. р. Президент України Володимир Зеленський нагородив почесною відзнакою «За мужність та відвагу» 80-ту окрему десантно-штурмову бригаду ЗСУ.

Україна переживає складні часи. Зараз, як ніколи, ми маємо шанс зберегти територіальну цілісність України та збудувати нову, вільну, демократичну державу, у якій діє верховенство права.

Саме ідею цілісності та суверенності України відстоював мій батько – Роман Шухевич, який все своє життя присвятив боротьбі за волю українського народу, за суверенну Українську державу та її розквіт. Вважаю, що саме такі ідеї та постаті мотивують мужність та звитяги наших воїнів ЗСУ.

Я, Юрій-Богдан Шухевич, підтримую присвоєння 80-ій окремій десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗСУ імені генерал-хорунжого, головнокомандувача Української повстанчої армії Романа Шухевича.

Юрій-Богдан Шухевич,
Герой України,
народний депутат
України VIII скликання,
син командувача
УПА Романа Шухевича