29 жовтня, в м. Сколе, за участю представників Стрийської районної ради та райдержадміністрації, Сколівської міської ради, депутатів, духовенства Сколівщини, громадськості, відкрито та освячено мурал Євгену Коновальцю, приурочений 130 річниці з дня народження Провідника Української нації.

Молитвою, словами Гімнів і патріотичних пісень, стінописом складено чин поваги полковнику Армії Української Народної Республіки, організатору Куреня Січових Стрільців, батькові українського націоналізму, людині з державницьким мисленням, яка формувала модерну українську націю. Сколівський міський голова Микола Романишин, виступаючи перед громадою, зазначив: «Зерна, що свого часу посіяв Провідник Євген Коновалецьзійшли! Зросли нові ґенерації Українців, які підхопили ідеї національновизвольних змагань і свідомо постають за одну, єдину, Незалежну, Самостійну Соборну Україну. Нині серед новітніх героїв ми бачимо і Голову Стрийської районної ради Михайла Лучечка і першого заступника голови Михайло Галущак, які, як нещодавні захисники рідної землі, свідомо підхопили цікаву художню ідею вшанування пам’яті Євгена Коновальця таким неординарним чином.

Відповідно до Програми «Відзначення Року Голови Проводу ОУН Євгена Коновальця та інших пам’ятних дат у Стрийському районі було прийнято відповідне рішення про створення муралу та здійснено фінансування із районного бюджету.

Виконав стінопис художник Андрій Біганський з майстерні художнього розпису BiHARТ!

Від сьогодні громадськість Сколівщини та кожен гість нашого міста зможе на мить зупинитись, полинути сторінками історії нашого краю, надихнутися духом великого борця за незалежність України – Євгена Коновальця, та замислитися над змістовними словами цієї великої людини: «У вогні перетворюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у Націю».

Секретаріат ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.