9.10.21 у Києві відбулася нарада Проводу Українських Націоналістів за участі представників Жіночого товариства ім. Ольги Басараб та Олени Теліги і Української Військової Організації (УВО).
Провід ОУН розглянув питання стану та перспектив українського націоналістичного руху, місця і ролі в ньому ОУН. Із відповідними доповідями виступили Голова ОУН Богдан Червак та уповноважений представник ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери Віктор Сердулець.
Ухвалено рішення, яким підтверджено актуальність Декларації про координацію націоналістичних сил у форматі ОУН, Конгрес Українських Націоналістів і ВО «Тризуб» імені Степана Бандери. Водночас підтримано пропозицію заступника Голови ОУН Романа Коваля про розширення даного формату шляхом залучення до нього ветеранських громадських організацій, які стоять на засадах ідеології українського націоналізму.
Заслухано доповідь Андрія Щекуна про співпрацю ОУН і Крайової Ради Українців Криму з метою захисту прав українців, які проживають на окупованій території АР Крим і Севастополі, а також звільнення Криму і Севастополя від московських окупантів.
Одностайно ухвалено рішення про підписання Меморандуму між ОУН і Крайовою Радою Українців Криму, метою якого є консолідація та взаємодія обох Сторін задля здійснення можливостей захисту, відновлення і збереження етнонаціональної ідентичності українців Криму, звільненню тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.
Меморандум підписали Голова ОУН Богдан Червак, представники Крайової Ради Українців Криму Андрій Іванець, ГО “Таврійська гуманітарна платформа”, Сергій Мокренюк, ГО “Євромайдан-Крим”, Андрій Щекун, редакція газети “Кримська світлиця”.
Про підсумки Всеукраїнського літературного конкурсу імені Олега Ольжича доповіла Надія Бугай.
Провід ОУН ухвалив низку організаційних рішень, в тому числі щодо забезпечення діяльності Секретаріату ОУН. Референтом Голови ОУН з питань Криму призначено друга Андрія Щекуна.
Документи наради Проводу ОУН будуть опубліковані в організаційному бюлетені «Сурма»

Секретаріат ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.