Голові
Львівської обласної державної адміністрації

п. Максиму Козицькому

ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Максиме Зіновійовичу, у 2021 році Україна відзначає 130-річчя Євгена Коновальця – командира Київського корпусу Січових Стрільців, полковника УНР, засновника УВО та ОУН. Відповідною Постановою Верховної Ради України від 16 грудня 2020 року № 1092-IX, передбачено урочисто відзначити на державному рівні 130-річчя від його дня народження.
З метою вшанування пам’яті українського героя, виховання молоді на традиціях національно-визвольної боротьби, пропонуємо проведення таких заходів на території Львівської області:
1. Відзначення пам’ятних місць, пов’язаних з життям і діяльністю Євгена Коновальця:
1.1. Оголосити конкурс на спорудження пам’ятника Євгену Коновальцю у м. Львові (Львівська міська рада).
1.2. Встановити пам’ятні таблиці на будівлі Академічної гімназії та будівлі Львівського національного університету ім. Івана Франка, де навчався Євген Коновалець (Львівська міська рада, ЛНУ ім. І Франка).
1.3. Організувати виставку мистецьких творів, присвячених Євгену Коновальцю, у Національному музеї ім. Митрополита Шептицького та Палаці Мистецтв (Львівська обласна рада, Львівська облдержадміністрація)
2. Впорядкування центру с. Зашків – реалізація проєкту створення Історико-культурного комплексу «Батьківщина Євгена Коновальця» (міський бюджет та обласний бюджет, співфінансування за рахунок грантових коштів):
2.1. Впорядкування території музею Євгена Коновальця, створення та пристосування об’єктів історико-культурного комплексу (згідно програми).
2.2. Ремонт місць поховання родини Є. Коновальця та пам’ятного знаку Борцям за волю України на місцевому цвинтарі с. Зашкова.
2.3. Впорядкування території громадського центру села навпроти музею.
2.4. Встановлення додаткових інформаційних щитів про маршрут доїзду до музею Євгена Коновальця у Зашкові.
3. Оновлення експозиції музею Євгена Коновальця у Зашкові:
3.1. Встановлення мультимедійного пристрою для демонстрації відеоматеріалів та фільмів (обласний бюджет / спонсорські кошти).
3.2. Поповнення фондів музею (Львівський історичний музей, за співпраці з Архівом ОУН та Фундації імені Олега Ольжича)
4. Проведення пам’ятних урочистих заходів:
4.1. Відзначення Днів Пам’яті Євгена Коновальця (23 травня – 14 червня):
4.1.1. День Героїв.
4.1.2. День пам’яті полковника Коновальця (23 травня).
4.1.3. 130-а річниця з дня народження Євгена Коновальця. Урочисті заходи в усіх селах і містах області, Молодіжний фестиваль у с. Зашків, Урочиста Академія у м. Львові (11-14 червня).
4.1.4. Свято вулиці Євгена Коновальця у м. Львові (ЛОР, ЛОДА, Львівська міська рада, громадські організації).
4.1.5. Урочисте покладання квітів до могили Євгена Коновальця у Роттердамі делегацією області, за участі представників ОУН та інших громадських організацій (23.05).
4.1.6. Вшанування пам’яті членів УВО та ОУН – борців за Українську Самостійну соборну державу.
5. Видавничо-просвітницькі заходи:
5.1. Виготовлення відзнак, шевронів, значків, плакатів та календарів, флаєрів на відзначення 130-ї річниці Євгена Коновальця.
5.2. „Мобільний лекторій”, – „Життя і Подвиг Євгена Коновальця” – для сіл та містечок області за участю науковців, публіцистів, митців та ветеранів війни проти московської агресії.
5.3. Пересувна виставка «Євген Коновалець» (Львівський історичний музей – відділ «Музей Визвольної боротьби України»).
5.4. Створення Центрів національно-патріотичного та військового вишколу ім. Полковника Євгена Коновальця на базі об’єднаних територіальних громад.

Пам’ятаймо наших героїв!
Слава Україні!

Провідник ЛО ОУН
Василь Петрик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.