До Київського міського голови
Голови Київської міської державної адміністрації
КЛИЧКА В. В.

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Віталію Володимировичу!
У ніч з 29 на 30 жовтня у Бабиному Яру вчергове вчинено акт вандалізму – розбито пам’ятну плиту із викарбуваними іменами учасників Похідної Групи ОУН, яких німці розстріляли у 1941-1942 роках. Дана пам’ятна плита розміщена біля хреста, встановленого у 1992 році на честь Олени Теліги і українців – жертв Бабиного Яру.
Ця зухвала акція традиційно спрямована проти українців-націоналістів, які чинили опір нацистським окупантам у столиці України Києві.
Прихильники комуністичного, а згодом путінського режимів усілякими силами старались принизити роль українців, зокрема членів ОУН у боротьбі з нацизмом. Вони пробували насадити міф про колабораціонізм українців та співпрацю з окупантами. Навіть звинувачували українських націоналістів у допомозі зондер-командам СС, які розстрілювали киян у Бабиному Яру.
Але правда непереможна та все більше доходить до свідомості громадян України та людей за кордоном.
Пам’ятна плита на місці страти нацистами українських героїв у Бабиному Яру не залишає жодного сумніву щодо ставлення націоналістичного підпілля до коричневих окупантів. Цей пам’ятний знак наочно доносить правду про жертву тисяч українських націоналістів в ім’я боротьби за незалежність. Саме тому він став об’єктом вандалізму для прихильників радянсько-російського погляду на історію Українського Визвольного Руху та Другої Світової війни. Вони усілякими засобами хочуть приховати правду від людей, бо вона руйнує усі їхні брехливі міфи.
Київська міська організація ОУН звертається до Вас та наголошує на необхідності відновлення даного пам’ятного знаку, який є дуже важливим символом для історії Києва та вшановує подвиг українців, які боролись за незалежність України проти нацистського режиму. Питання історичної пам’яті є першочерговим та необхідним задля збереження пам’яті серед сучасного покоління жителів столиці та усіх громадян.
Швидка та рішуча реакція міської влади Києва покаже усім ворогам України, що їхні наміри спаплюжити пам’ять українських героїв є безрезультатними і безперспективними.
Українські герої назавжди будуть шануватись в українській столиці !
Слава Україні!

Прийняте на засіданні проводу Київської міської організації ОУН 4 листопада 2020 року.

м. Київ

Провідник КМО ОУН
Леонід Осипчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.