1 листопада 2020 р. у Києві відбулася ІІІ конференція Української Військової Організації (УВО). Делегати визначили пріоритети діяльності УВО на найближчу перспективу.
Своїм головним завданням УВО й надалі вважає підтримку Збройних сил України, як єдиного гаранта відновлення територіальної цілісності й суверенітету України.
УВО вважає, що московсько-українська війна завершиться лише тоді, коли всі українські землі, включно з Кримом будуть звільнені від окупантів збройною боротьбою, а Українська держава забезпечить цілісність і непорушність своїх кордонів.
УВО плекатиме у суспільстві дух мілітаризму шляхом організації і проведення вишколів для молоді, запровадження виховної і бойової практики, яка враховуватиме досвід національно-визвольної боротьби УВО, ОУН та УПА.
УВО й надалі координуватиме волонтерську діяльність, а також сприятиме реабілітації поранених у боях бійців, домагатиметься надання їм статусу учасників бойових дій.
УВО діє на принципах єдиноначальності, централізації управління, відповідальності кожного члена за свої вчинки та організаційної дисципліни. У своїй діяльності УВО дотримується засад українського націоналізму, світоглядних та ідеологічних принципів ОУН.
УВО відкрита для всіх, хто поділяє її мету і принципи діяльності.
Під час конференції обрано нове керівництво, зокрема головою УВО став ветеран московсько-української війни Павло Агапов (позивний «Блюз»).

Прес-служба УВО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.