Кучмі Т. Я.,
Міському голові Дрогобича,
пл. Ринок, 1, м. Дрогобич, 82100, Україна

Шановний пане Голово!
12 грудня ц. р. українці відзначатимуть 130-ту річницю народження визначного політичного і державного діяча, Голови ОУН, полковника Андрія Мельника. Постановою Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2020 році» передбачено відзначення ювілею полковника на державному рівні. Крім того, Львівська обласна рада також має намір широко і гідно вшанувати пам’ять Андрія Мельника.
Як відомо, полковник Андрій Мельник народився в селі Воля Якубова неподалік Дрогобича. Основи його національної свідомості й патріотизму сформувалися на Дрогобиччині. Зокрема у Дрогобичі в 1900-1905рр. Андрій Мельник навчався у місцевій гімназії.
Дрогобич пам’ятає і шанує Андрія Мельника. У місцевому музеї зберігаються унікальні експонати, які розповідають про визначного земляка і вірного сина України.
Зважаючи на ювілей та величезний вклад полковника у здобуття незалежності й соборності Української держави, звертаюся до Вас з проханням надати Андрію Мельнику звання почесного громадянина Дрогобича(посмертно).
Переконаний, що таке рішення стане вагомим кроком на шляху відновлення історичної і національної справедливості щодо Андрія Мельника – одного із визначних державних і політичних провідників Української нації у ХХ сторіччі.
З повагою

Богдан Червак,
Голова ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.