25 СІЧНЯ У ПОЛАТВСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ УНІВЕРСАЛЬНІЙ НАУКОВІЙ БІБЛІОТЕЦІ ІМ. І. КОТЛЯРЕВСЬКОГО ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗБІРКИ НАРИСІВ «ДРУЖИНИ ПРОВІДНИКІВ», ЯКА РОЗПОВІДАЄ ПРО ДОЛІ ДРУЖИН КЕРІВНИКІВ ОУН ВІД 1929 РОКУ ДО СУЧАСНИХ ДНІВ.

Книгу видано зусиллями Жіночого товариства імені Ольги Басараб та Олени Теліги.

“Долі провідників Організації українських націоналістів від заснування організації до сьогодення пов’язані з їхніми дружинами, — говорить автор ідеї та укладач книги, голова Жіночого товариства імені Ольги Басараб та Олени Теліги Надія Стрішенець. — Але про Провідників ОУН написано багато, а ким були їхні другі половинки — знають тільки родини та близькі друзі. Ця книга відкриває перед читачами історії жінок, які стояли пліч-о-пліч зі своїми чоловіками, усвідомлюючи всю небезпеку і відповідальність їхньої місії, які разом з ними виборювали незалежність України”.

Відома історик, дослідниця українського жіночого руху Ольга Бежук використала матеріали, які вона знайшла, працюючи в архівах України, Австрії та Польщі. В основу нарисів цієї книги (автори — Ольга Бежук, Надія Бугай) лягли також спогади учасників ОУН, що свого часу були опубліковані в США та Німеччині.

Початок о 14.00

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.