Ухвалення закону про мову – це відновлення історичної та національної справедливості, оскільки саме українська має бути панівною мовою в українській державі.

Про це в ефірі програми «Коментарі» на телеканалі ZIK заявив голова Організації українських націоналістів Богдан Червак.

Голова ОУН, коментуючи ухвалення у ВРУ закону про українську мову, зазначив, що в Україні склалася така ситуація, коли українська нація, на базі якої була сформована держава, уже понад чверть століття є дискримінованою у мовному питанні. Як приклад Богдан Червак зазначив, що придбати пресу українською мовою у містах на сході країни є практично неможливо; у сфері послуг звучить російська мова.

Ухвалений закон про мову гість студії називає демократичним і ліберальним.

«Щодо тих санкцій, які передбачені за порушення цього закону, враховано перехідний період, тобто дають час для того, щоб усі підготувалися до реалізації цього закону. Я не бачу там нічого такого, що порушувало б права українців чи громадян України.

У цьому випадку відбулося відновлення історичної та національної справедливості щодо української мови, яка природно, органічно має бути панівною мовою в українській державі. Тобто це те, що мало бути зроблене ще в 1991 році, коли Україна відновила свою державну незалежність. На жаль, цього зроблено не було», – сказав Богдан Червак.

Голова ОУН наголосив, що не вірить у те, що закон про мову внесе розкол в українське суспільство. З його слів, попри те, що значна частина громадян України послуговуються російською, бажання вивчати українську в них постійно зростає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.