Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич та депутат від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський пропонують проголосити 2019 рік на Львівщині Роком Організації українських націоналістів.

Про це йдеться в проекті рішення, яке націоналісти подали до облради 16 листопада 2018 року, передає прес-служба партії.

Депутати зазначають, що до фракції ВО «Свобода» звернувся Провідник Львівської обласної Організації українських націоналістів Василь Петрик щодо відзначення у Львівській області 90-ї річниці Першого Конгресу українських націоналістів. Як йдеться у зверненні, 28 січня-3 лютого 2019 року виповнюється 90 років Першого конгресу ОУН.

«Оскільки територія Львівської області була найважливішим осередком діяльності ОУН на етапі її становлення, тут народилися та діяли перші Провідники організації, Львівська обласна ОУН пропонує проголосити 2019 рік Роком Організації українських націоналістів на Львівщині», – зазначають депутати.

У проекті рішення вони також пропонують доручити облдержадміністрації створити організаційний комітет з відзначення Року Організації українських націоналістів за участі депутатів обласної ради, подати на розгляд обласної ради план заходів із відзначення Року ОУН.

“ВГОЛОС”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.