На сесійному засіданні Рівненської обласної ради депутати ухвалили звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо вшанування на державному рівні пам’яті засновника Української Повстанської Армії «Поліська Січ» Тараса Бульби-Боровця.

У преамбулі звернення зазначається, що депутати Рівненської облради підтримують пропозиції учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції «Тарас Бульба-Боровець – син землі поліської».

«З метою вшанування пам’яті народного отамана Волинського Полісся, засновника Української Повстанської Армії «Поліська Січ» Тараса Бульби-Боровця та його бойових побратимів, просимо Президента України та Верховну Раду України:

1. Встановити дату 28 червня, як день створення Української Повстанської Армії «Поліська Січ» та щороку проводити в цей день відповідні урочисті заходи.

2. Нагородити головного командира УПА, генерал-хорунжого Тараса Дмитровича Бульбу-Боровця, повноважного представника уряду Української Народної республіки в екзилі одним із військових орденів незалежної України (посмертно).

3. Доручити Міністерству освіти і науки України внести до підручників з історії України для загальноосвітніх шкіл та вищих навчальних закладів спеціальний розділ про Українську Повстанську Армію «Поліська Січ» та Олевську республіку», – зазначається у зверненні.

Агенство ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.