2 квітня 2018 р. відбулася презентація книжки «Українка: жінка-волонтер, жінка-герой», до якої увійшли кращі твори про жінок-волонтерів, відібрані за результатами Конкурсу, проведеного Жіночим товариством ім. О. Басараб та О. Теліги з метою висвітлення ролі жіночого волонтерського руху під час подій на Сході України 2014-2017 рр.

Збірка містить нариси, есеї, спогади, вірші про десятьох жінок-волонтерів з різних куточків нашої країни, зокрема і про двох запоріжанок – поетесу Ольгу Ліщук та депутата Оріхівської міської ради Оксану Ковалевську.

Героїні книги розповіли про своє місце у волонтерській діяльності та про людей, з якими спільно роблять добру справу.
Своїм досвідом волонтерства поділилися і гості заходу -відомий екскурсовод і активний волонтер Валентина Винниченко та голова БФ «Слідопит» Сергій Глазунов.

Підтримати і привітати земляків-волонтерів прийшли голова Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України Олександр Медко, поет і провідник ОУН на Запоріжжі Михайло Буряк та артистка ансамблю «Запорожці» Світлана Малюкова, яка виконала кілька українських пісень.
На завершення заходу Ольга Ліщук та Оксана Ковалевська підкреслили, що вони – невеличка частина волонтерської мережі Запоріжжя і найкраща для них нагорода – врятовані життя солдат та боєздатна армія, що відстоює суверенітет країни.

Надія СТРІШЕНЕЦЬ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.