Голові Полтавської обласної

державної адміністрації

В.А. Головку

Шановний Валерію Анатолійовичу!

Звертаю увагу на неналежне виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на території Полтавської області. Замість вулиць Леніна у нас масово з’являються Центральні та Осінні вулиці, замість Свердлова – Горіхові тощо. Верхом абсурду є, наприклад, пропозиція голови Шишацької РДА О. Глущенка (вих.№ 504/01-28 від 29.02.2016 р.) перейменувати пр.Дзержинського в смт Шишаках на пр.Рушничок з обґрунтуванням – «провулок знаходиться поряд з усіма знаним магазином «Рушничок»! Жодної пропозиції в цьому селищі і районі з увічнення пам’яті видатних земляків, діячів національно-визвольного руху, героїв Небесної Сотні; герої АТО! Простежується чітка тенденція всіляко уникнути української наповненості. Це абсолютно не відповідає духові Закону та вимогам сьогодення.

Вимагаю доручити головам РДА відкинути цей формалістичний, а насправді антиукраїнський підхід і проявити державницьку позицію у цій надважливій справі.

Стосовно селища Шишаки, то надаю конкретні пропозиції з перейменування:

1) Вул. Леніна – на вул. Кирила Осьмака, уродженця Шишаків, голови Української Головної Визвольної Ради, його будинок стояв на цій вулиці.

2) Вул. Комсомольська – на вул. Героїв Небесної Сотні.

3) Вул. Фурманова – на вул. Симона Петлюри.

4) Вул. 70-річчя Жовтня – на вул. Олени Теліги.

5) Вул. Жукова – на вул. Олега Ольжича.

6) Пр. Фурманова – на пр.Захисників України.

7) Пр. Щорса – на пр. Полковника Григорія Лісницького, який у часи Хмельниччини був власником Шишаків і багато зробив для їх розбудови.

8) Пр. Свердлова – на пр. Героїв Майдану.

9) Пр. Дзержинського – на пр. полковника Євгена Коновальця.

З повагою

В. Чмир,

голова Секретаріату ОУН,

провідник Шишацької районної організації ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.