Стали відомі імена лауреатів премії «За подвижництво у державотворенні» імені Якова Гальчевського.

Отже, цьогорічними лауреатами премії стали: у номінації “Політик” — голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, у номінації “За літературну діяльність” — поет Борис Гуменюк та прозаїк Петро Ящук. У номінації “За публіцистичну діяльність” переміг автор газети “День”, відомий публіцист Ігор Сендюков. Лауреатство у номінації “Громадський діяч” дісталося відомій волонтерці, письменниці Лілії Мусіхіній, а в номінації “За видавничу діяльність” переможцем став гендиректор і фундатор видавництва “Крок” Юрій Завадський. У номінації “Художник-громадянин” названо лауреатом донецького художника Сергія Захарова.

“Усі вони відомі в Україні люди, які своєю громадянською, творчою позицією справді стоять на сторожі соборності України, — прокоментував це рішення оргкомітету його голова Богдан Теленько. — Думаю, наша підтримка цих людей не буде зайвою. Зокрема, відомого українського та кримськотатарського політика Рефата Чубарова ми відзначили за його непохитність у відстоюванні інтересів українського Криму, організацію громадської блокади півострова. Поет Борис Гуменюк видав унікальну поетичну збірку “Вірші з війни”, а ще він є одним із організаторів добровольчого батальйону “ОУН”, сам перебував на фронті. Наш земляк Петро Ящук — письменник, який працює заразом і як дослідник у розвінчуванні генези комуністичних злочинів, чому присвячено ряд його відомих книг. Ігор Сендюков, як на мене, унікальна постать у сучасній історичній публіцистиці, а письменниця-фольклористка Лілія Мусіхіна — одна з харизматичних особистостей у волонтерському русі України. Видавництво “Крок” Юрія Завадського, підтримуючи творчу молодь, робить те, з чим не квапляться інші видавці. Художник Сергій Захаров, який провів у застінках сепаратистів півтора місяця, прославився сатиричними графіті про проросійських терористів.

Словом, це дуже достойні люди, яких ми визначали шляхом рейтингового голосування. Вручення відзнак-дипломів лауреатам плануємо здійснити вже найближчим часом”.

Секретаріат ОУН,

за матеріалами ЗМІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.