Організація Українських Націоналістів засуджує антиукраїнську кампанію, започатковану в Голландії під приводом розслідування долі викрадених картин. В опублікованих в цій країні псевдосенсаційних матеріалах та під час проведених прес-конференцій приватних осіб, які ніби-то розслідують справу викрадених в одному з провінційних музеїв цієї країни картин та предметів старовини, висунуто необґрунтовані звинувачення на адресу провідних українських політиків, громадських діячів та українських націоналістичних організацій, у яких вони були звинувачені у спробах вимагання грошей за викрадені картини, які буцім-то перебувають на території України.

Ця «фейкова» новина одразу облетіла увесь світ. Прикро, але багато поважних українських ЗМІ без жодних перевірок по-лакейськи підхопили ці звинувачення і долучилися до їх масового тиражування. Показово, що до цієї брудної кампанії долучилися і такі собі сучасні «попи Гапони»  з деяких псевдопатріотичних організацій, які не поминули можливості і від себе хлюпнути бензину у те провокаційне антиукраїнське вогнище.

Поза усякими сумнівами, Україні як державі завдано репутаційних втрат. Кинуто тінь на відомих українських патріотів, зокрема Бориса Гуменюка. Намагаються облити брудом Організацію Українських Націоналістів, Українську військову організацію, ВО. Свобода, увесь українських добровольчий рух загалом.

Політична спрямованість цієї провокації не залишає сумніву у тому, що її справжні витоки та цілі виходять далеко за рамки турботи про долю втрачених творів мистецтва і переслідують цілком конкретні геополітичні завдання. Абсолютно невипадково провокаційна інформація була «вкинута» у світовий медіа-простір саме напередодні і під час візиту в Україну віце-президента США Дж. Байдена. Саме в цей час готується рішення голландського суду у справі так званого кримського «скіфського золота», за яке Україна сперечається з Росією. Питання підписання Голландією договору про асоціацію України з ЄС фактично відтерміновано і винесено на референдум, який має відбутися у квітні 2016 р.  Ці факти не залишають сумніву у тому, хто є найбільш зацікавленим у саме такому напрямку розгортання міжнародного скандалу – Росія, Москва і конкретно кремлівська кліка.

Подальший перебіг подій вказує на те, що призвідця цього міжнародного скандалу громадянин Голландії та «приватний детектив» п. Артур Бранд чим далі тим більше починає заплутуватися у своїх свідченнях. Під час прямого ефіру, в якому він брав участь разом з Борисом Гуменюком, а також під час інших інтерв’ю українським телеканалам він був змушений визнати, що ні Борис Гуменюк, ніхто інший не вимагав ніяких 50 млн. евро за повернення ніби-то знайдених картин. Що це він сам називав цю цифру як їх орієнтовну вартість. Він визнав, що він сам пропонував 50 тис. евро тим сміливцям, які зможуть розшукати викрадені картини, котрі ніби-то перебувають на підконтрольній російським бойовикам території. Він визнав, що не має жодних прямих доказів про причетність до вимагання грошей за викрадені картини.  Більше того, у інтерв’ю одному з телеканалів Бранд прямо визнав, що приплів у всю цю вигадану історію українських націоналістів та «праворадикалів» і відомих українських політиків, щоб «додати їй спецій» і викликати резонанс! А це є шахрайство!

Повністю відкидаємо інспіровані звинувачення на адресу України, українських політиків, зокрема голови УВО Бориса Гуменюка та українських націоналістів загалом.

Закликаємо усі патріотичні медіа дати відсіч спланованій у Москві антиукраїнській провокації, виконавцем якої, на жаль, став громадянин Голландії.

Закликаємо українські силові відомства провести розслідування дій А. Бранда та притягти його до відповідальності за поширення у світі завідомо неправдивих інсинуацій проти України, які завдали Українській державі колосальної моральної шкоди.

Висловлюємо надію, що викрадені багато років тому у Голландії твори мистецтва будуть все ж таки знайдені і повернути законному власнику.

сподівається, що громадськість Голландії зможе розібратися у витоках та цілях організованої проти України провокації і у своїй абсолютній більшості підтримає на референдумі Україну на її шляху до остаточного оформлення асоціації з Європейським Союзом. І це буде достойна відповідь Москві за збитий «Боїнг» з громадянами Голландії на борту!

ОУН заявляє, що український націоналізм був, є, і буде головною рушійною силою у боротьбі українців за незалежність і свою Українську державу, власну ідентичність і самобутність серед світової сім’ї народів. І світ, нарешті, має це зрозуміти – поки будуть існувати українці, доти буде існувати український націоналізм!

Слава Україні!

Президія Проводу

Організації Українських Націоналістів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.