8 грудня ц. р., близько 4 години ночі на офіс ОУН, що на вул. Івана Мазепи, 6 (Фундація ім.Олега Ольжича), було здійснено напад. Невідомі в балаклавах закинули у приміщення офісу пляшку із запальною сумішшю, внаслідок чого здійнялася пожежа. «Коктейль молотова» було закинуто саме в ту кімнату, де, зазвичай, перебувають працівники. На щастя, ніхто серйозно не постраждав.

Знищено практично усю оргтехніку і меблі. Згоріли державний прапор і стяг ОУН, портрет Олега Ольжича. Дивом не згоріли портрети бійців батальйону ОУН, які загинули у Пісках – Андрія Юрги і Василя Кіндрацького.

Очевидно, що підпал офісу безпосередньо пов’язаний зі спецопераціями російського ФСБ щодо дестабілізації ситуації в країні, дискредитації українських націоналістів. Хто б безпосередньо не вчинив цей підпал, очевидним є те, що він виконував наказ Москви.

У такий спосіб нас також хочуть залякати. Нічого з цього не вийде! ОУН і надалі боротиметься з російським агресором, зміцнюватиме державність України.

Звертаємося до українців допомогти нам відновити повноцінну діяльність нашого офісу, зробити подай мінімальний ремонт приміщень. Адже тут щонеділі відбувалися заняття із катехізації дітей і батьків – парафіян Церкви св. Миколая на Аскольдовій Могилі, читалися лекції у «Школі ОУН», відбувалися наради представників Фундації ім. Олега Ольжича, Української військової організації, Жіночого товариства ім. Ольги Басараб і Олени Теліги, презентації книжок, виставки тощо.

Наші реквізити:

Фундація імені Олега Ольжича, м. Київ, вул. Січневого повстання 6,

Код ЄДРПОУ 21479745, р\р 26001052753310

Печерська філія ПАТ КБ «Приватбанк»,

МФО 300711

Добровільна пожертва на утримання та статутну діяльність.

Будемо вдячні за будь-яку допомогу.

Секретаріат ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.