5 грудня ц. р. у Києві відбулося засідання Проводу ОУН за участю провідників Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Закарпатської, Донецької, Київської міської, Одеської, Чернівецької обласних організацій ОУН, а також керівництва УВО, Фундації ім. О.Ольжича і Жіночого товариства ім. Ольги Басараб і Олени Теліги.

Ухвалено рішення провести у травні черговий ХХІ Великий Збір Українських Націоналістів, затверджено склад Оргкомітету на чолі з Головою ОУН Богданом Черваком.

Провід ОУН схвалив заходи із відзначення 125-ї річниці від дня народження полковників Євгена Коновальця і Андрія Мельника та 75-ї річниці трагедії Бабиного Яру.

З ініціативи УВО ухвалено звернення до міського голови і депутатів Миколаївської міської ради щодо гідного вшанування пам’яті загиблого на Донбасі бійця ОУН Василя Кіндрацького.

Провід ОУН також підтримав звернення націоналістів Тернополя щодо об’єднавчої конференції націоналістичних організацій Тернопільської області.

У зв’язку із окупацією Донецька ухвалено тимчасове рішення про перенесення осідку проводу Донецької обласної організації ОУН до Маріуполя.

Затверджено заходи із поширення в Україні і за кордоном офіційного видання ОУН газети «Українське слово – «Літаври».

Документи і матеріали засідання Проводу ОУН будуть опубліковані в організаційному бюлетені «Сурма» та надіслані до обласних організацій ОУН.

Володимир Чмир,

голова Секретаріату ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.