Відбулося засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення 125-их роковин народження Андрія Мельника – військового і політичного діяча, полковника армії УНР, одного з найближчих соратників Євгена Коновальця, організатора формації Січових Стрільців у Києві, голови Проводу ОУН, ініціатора створення Світового Конгресу Вільних Українців.

Голова райдержадміністрації Максим Лісогор, який є співголовою оргкомітету, наголосив, що нині наше завдання, відкинувши будь-які непорозуміння та розбіжності щодо наших відомих історичних постатей, поєднати та гідно вшанувати пам’ять тих, хто своє життя посвятив незалежній Українській державі. Одним з таких видатних діячів є наш краянин, уродженець с.Воля Якубова Андрій Мельник.

Старший науковий працівник музею “Дрогобиччина” Марія Головкевич детально інформувала оргкомітет про заходи, які плануються на відзначення ювілейної дати. Оскільки 12 грудня, у день уродин чимало важливих заходів, присвячених А.Мельнику, відбуватиметься у Львові, вирішено урочисте віче та панахиду в його рідному селі провести наступного дня, в неділю, 13 грудня. Окрім віча планується низка заходів, які триватимуть на Дрогобиччині в рамках ювілею. Це – створення екскурсійного шляху “Воля Якубова — Меморіальна кімната А. Мельника в музеї “Дрогобиччина”, екскурсії до Меморіальної кімнати, де зібрані унікальні матеріали. Загалом, у рамках ювілею планується залучити до заходів якомога більше молоді. Окрім екскурсій будуть проводитися тематичні уроки та лекції у навчальних закладах, конкурси серед учнівської молоді Дрогобиччини, організований перегляд документального фільму про Андрія Мельника, розповсюдження друкованих матеріалів тощо. До участі у цих подіях будуть долучатися науковці, лідери молодіжних організацій.

Свої пропозиції щодо відзначення ювілею виклали заступник голови районної ради Володимир Стецівка, депутат районної ради Руслан Цеслів, голова обласної організації КУН Тарас Гентош, керівник міського відділу культури Олег Яводчак та інші.

Секретаріат ОУН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.