15 вересня ц.р. на 99-му році життя зупинилося серце патріотки України, легендарної розвідниці й зв язкової УПА, ветерана ОУН, Ольги  Горошко.

З молодих літ, членкиня «Просвіти», Оля Горошко пов язала своє життя з Організацією українських націоналістів і була безкомпромісним, відданим борцем за визволення Батьківщини з московського поневолення. Із сльозами на очах вітала відродження Незалежності України і до останнього подиху з тривогою спостерігала за складним шляхом Вітчизни. З початком російсько-української війни щиро і пристрасно молилася за наших героїчних захисників, які перед відправленням на схід приходили і приїздили за благословенням до цієї Матері всіх синів України і прийдуть віддати їй останню шану.

Вона, подолавши сталінські ГУЛАГи, витримавши несправедливість совітської зони, втративши єдиного сина, народженого в огні визвольної боротьби УПА, у розквіті його сил, зберегла гідність і честь української Жінки, незбориму волю, трепетну й щемливу любов до України.

Чиста, як кришталева джерельна вода, душа легендарної Ольги Горошко відлетить в занебесся, та вона назавжди залишиться в наших серцях взірцем високої моралі, неймовірного безстрашшя, найкращих рис українського народу.

Вічна пам ять Тобі, дорога Ольго Юхимівно!

Олена Леонтович і членкині  Жіночого Товариства

імені Ольги Басараб і Олени Теліги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.