У зв’язку з подіями 31 серпня біля ВР, коли внаслідок теракту загинули  українці, зроблено чимало політичних заяв, які, на жаль, лише загострюють суспільно-політичну ситуацію в країні.

Зокрема, замість того, щоб ретельно розслідувати усі обставини теракту, знайти і покарати його виконавців і замовників, лунають необґрунтовані звинувачення на адресу українських націоналістичних організацій загалом.

Риторика цих звинувачень нагадує радянські часи, коли  націоналізмом лякали людей і виправдовували усі злочини комуністичної системи проти українського народу

У даному випадку проглядається чітке намагання Кремля і окремих політичних сил в Україні скомпрометувати український націоналізм як найефективнішу ідеологію здобуття, закріплення і розвитку національної державності.

Націоналізм був рушійною силою народу у 1991 році, коли відновлювалася незалежність України у ХХ сторіччі. Без націоналізму і його гасел не можливо уявити Помаранчеву революцію і Революцію Гідності.

Дух націоналізму, пам’ять про героїчне минуле ОУН і УПА, глибока віра в ідеали нації спонукають багатьох українців не на життя, а на смерть битися з московськими окупантами на Донбасі, захищати суверенітет і соборність українських земель.

Усе це неможливо заперечити, як і те, що компрометація націоналізму вигідна передусім нашому найбільшому ворогові – Москві.

Саме тому сформовані у складі ЗСУ бойові підрозділи ОУН, члени ОУН, які воюють в Українській армії, залишаються на своїх позиціях і в жодному випадку не піддаватимуться на провокації антиукраїнських і антидержавних сил.

Український націоналізм був, є і завжди буде органічною частиною національної самосвідомості українського народу. Закликаємо усі націоналістичні сили до єдності і солідарних дій в ім’я Української держави як найбільшої цінності українського народу.

 

Президія Проводу ОУН

Провід УВО

 

В.Чмир, голова Секретаріату ОУН

тел. (050) 353 02 29

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.