У зв’язку з героїчною смертю бійця ОУН-ЗСУ Василя Кіндрацького та з метою вшанування його пам’яті бойовий підрозділ ОУН у складі Збройних сил України ухвалив рішення, що віднині його офіційна назва «Десантно-штурмова рота ОУН ім. Василя Кіндрацького».
У день похорону славної пам’яті друга «Кіндрата», а саме, коли тіло героя віддавили землі, бійці ОУН, що виконують бойове завдання і не змогли приїхати на похорон до Львова, вишикувалися на плацу і виконали гімн «Ще не вмерла Україна», а також тричі проскандували «Герої не вмирають!».
Бійці ОУН будуть мститися за смерть побратима. Бойовий підрозділ ОУН ім.Василя Кіндрацького не складе зброю, аж поки українська земля повністю не буде звільнена від окупантів.
Бійці заявлять, що залишаються бойовим підрозділом Організації Українських Націоналістів, виконуватимуть усі накази Проводу ОУН і його голови Богдана Червака.
Водночас Секретаріат ОУН уповноважений заявити, що ОУН і надалі всіляко підтримуватиме бойовий підрозділ ОУН ім. В. Кіндрацького під керівництвом Олександра Потебенька та вважає його єдиним підрозділом, який має право репрезентувати ОУН на війні.
Звертаємося до українців і надалі підтримувати наших побратимів, які не на словах, а своєю героїчною боротьбою доводять вірність Україні, українській нації і ОУН.
Будь-які інші «батальйони», «комбати», «бійці», які не в зоні АТО, а гастролюють Україною і збирають гроші «на війну», до ОУН не мають жодного відношення.
Перед своєю смертю Василь Кіндрацький над українським селом Водяне, яке щодня обстрілюють російські окупанти, підняв державний прапор і стяг ОУН. Це був заповіт друга Кіндрата. У такий спосіб він звернувся до нас із закликом – бережіть честь і гідність нації, держави і ОУН, бийтеся не на
життя, а на смерть за незалежну і соборну Україну.
Слава Нації!
Смерть ворогам!
Володимир Чмир,
голова Секретаріату ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.