щодо переслідування голови Львівської обласної ОУН Василя Петрика

Львівська обласна організація ОУН рішуче засуджує політично вмотивоване переслідування голови львівської обласної ОУН, знаного науковця, очільника Управління охорони об’єктів культурної спадщини Львівщини Василя Петрика.
Друг Василь має репутацію безкомпромісного захисника української культурної спадщини. Саме через цю безкомпромісність і твердість переконань певні недобросовісні ділки, що прагнуть знищити пам’ятку нашої історії (миколаївську оборонну фортецю), аби на її місці облаштувати свій бізнес із видобутку піску, – вирішили сфабрикувати проти оунівця кримінальну справу. Однак українське суспільство розрізняє де правда, а де брехня; де добро, а де зло; де служіння батьківщині, а де жага наживи. Тож менше ніж за добу спільними зусиллями небайдужі люди зібрали необхідну суму (понад 600 тис. гривень) для внесення застави за пам’яткоохоронця. Це засвідчило незламність моральних цінностей, довкола яких об’єднується нація, а отже – один за всіх і всі за одного!
Неприпустимо терпіти наклеп і намагання втоптати чесну людину в багно! Провокація проти Василя Петрика є водночас провокацією проти ОУН! Організація цілковито підтримує друга Василя, справжнього державника та націоналіста, і зробить усе можливе для його захисту та притягнення винних у його переслідуванні до найвищої відповідальності!
Слава Україні!
Провід Львівської ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.