14 грудня 2019р.у Києві відбулося засідання Проводу Українських Націоналістів (ПУН).

Перед відкриттям нарад відома волонтерка і артистка Людмила Чичук передала ПУН портрет Василя Кіндрацького, бійця батальйону ОУН, який у 2015 році загинув на московсько-українській війні.

Провід ОУН затвердив Положення про проведення у 2020 р. Конкурсу патріотичних творів імені Олени Теліги і Олега Ольжича. Головою журі визначено Юрія Коваліва – письменника, літературознавця, доктора філологічних наук, професора.

Конкурс відбуватиметься під патронатом Культурної референтури ОУН (керівник – Ніна Головченко).

З доповіддю про «Про інформаційну політику ОУН у соціальних мережах» виступив Андрій Іванюк. Ухвалено рішення сертифікувати офіційні сторінки ОУН у мережі Інтернет та забезпечити створення Інтернет-представництв в усіх обласних організаціях ОУН.

Провід затвердив Олександра Юхненка провідником Херсонської обласної організації ОУН.

Затверджено склад Оргкомітету на чолі з Головою ОУН Богданом Черваком з підготовки і проведення у травні 2020 року ХХІІ Великого Збору Українських Націоналістів, а також склад мандатної і номінаційної комісій, визначено квоту представництва на ВЗУН.

З доповідями про політичну ситуацію в Україні виступили народний депутат України VIII скликання Богдан Матківський та Голова ОУН Богдан Червак.

ПУН схвалив пріоритети діяльності ОУН, зокрема щодо протидії реалізації планів Кремля і «п’ятої колони» із дестабілізації ситуації в Україні.

Учасників наради привітав Голова Конгресу Українських Націоналістів Степан Брацюнь.

Голова Жіночого товариства імені Ольги Басараб і Олени Теліги Надія Стрішенець презентувала учасникам наради книжку «Дружини провідників», яка розповідає про дружин голів ОУН, зокрема Ольгу Коновалець і Софію Мельник.

 Володимир Чмир,

голова Секретаріату ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.