8 липня 2019 року Об’єднані сили націоналістів пікетували Офіс Президента, вимагаючи адекватної реакції на російську агресію щодо України.

Націоналісти передали звернення, адресовані президенту В.Зеленському та Голові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації О.Животовському. У зверненні до президента – такі вимоги:

  1. Негайно скликати засідання Ради національної безпеки і оборони України та ухвалити рішення щодо застосування заходів політичного та інформаційного характеру з протидії загрозам національним інтересам України, зокрема – заборони проведення та трансляції телемосту “Треба поговорити” російського пропагандивного телеканалу “Росія 24” спільно з українським телеканалом “NewsOne”.
  2. Забезпечити проведення керівництвом Служби безпеки України перевірки дій власників та керівництва телеканалу “NewsOne” (ТОВ “НОВИНИ 24 ГОДИНИ”) на предмет відповідності чинному законодавству в частині захисту національних інтересів та забезпечення національної безпеки, зокрема, щодо можливого надання іноземній державі-агресору або її представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України, відповідальність ща що передбачені ст. 111 України (Державна зрада).
  3. Звернутися до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з вимогою перевірити дотримання телеканалом “NewsOne” (ТОВ “НОВИНИ 24 ГОДИНИ”) ліцензійних умов та вимог чинного законодавства та вжити заходів щодо недопущення проведення вищегаданого телемосту як такого, що становить пряму загрозу інформаційній безпеці країни, а у разі його проведення – анулювати телеканалу ліцензію на мовлення. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.