В Ірпінському історико-краєзнавчому музеї голова Організації Українських Націоналістів Богдан Червак приймав присягу на вступ до ОУН Володимира Паламарчука – бійця Добровольчого батальйону ОУН на псевдо Журналіст.

Слова присяги оунівця звучали так само, як і багато десятиліть тому з вуст засновника ОУН Євгена Коновальця, його сучасників та наступних поколінь націоналістів – Олега Ольжича, Олени Теліги,  Василя Кіндратського, що загинув на Донбасі під час нинішньої російсько-української війни. До слова, Василь Кіндратський і Володимир Паламарчук пліч-о-пліч боронили нашу землю на Сході України в Пісках поблизу Донецького аеропорту. Один націоналіст загинув захищаючи рідну Україну, натомість інший його бойовий побратим сьогодні склав присягу націоналіста.

Голова ОУН Богдан Червак, виступаючи перед присутніми в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї розповів про 90-літню історію діяльності Організації Українських Націоналістів та відповів на численні запитання, які зокрема стосувалися діяльності націоналістів у сучасних умовах розвитку Української Держави, у тім числі причин та мотивацій висунення кандидатом у Президенти України від націоналістичних сил Руслана Кошулинського.

О. Наказненко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.