Деокупація Донбасу можлива лише тоді, коли українські війська зайдуть у Луганськ та Донецьк. Усі інші стратегії – лише намагання обдурити Росію та самих себе.

Таку думку в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK висловив лідер ОУН Богдан Червак.

Він переконаний: деокупація Донбасу можлива лише за умови, коли ЗСУ ввійдуть на нині непідконтрольні Києву території, встановлять там військову владу, а потім передадуть її цивільним.

«Якщо не готувати такий сценарій, а лише думати, що можемо обхитрувати росіян чи самих себе, ніколи не повернемо Донбас. Я вже не кажу і про Крим», – наголосив Червак.

Адже, на його думку, півострів зможемо повернути «лише, коли розвалиться Російська імперія».

«Ми повинні докласти усіх зусиль, щоб це сталось. Адже тоді нам легше і швидше буде взяти Крим під свій контроль», – вважає він.

Та, за його словами, на Донбасі ситуація є іншою. Там проблему можна буде розв’язати саме за допомогою українських військ.

«Можна кожного року проводити гарні військові паради, казати, що ми пишаємось своїми ЗСУ, бо так і є. Та, коли військо не наступає та не воює, воно перестає бути армією. Українські військові повинні знати: рано чи пізно їм таки доведеться заходити в Луганськ та Донецьк і встановлювати там українську владу», – заявив експерт.

Мовляв, тоді в армії буде бойовий дух і розуміння, що маємо реальний план повернути ці землі.

«Адже колись настане той час, коли зрозуміємо, що нарешті готові воювати із Російською Федерацією. Це буде такий собі хорватський варіант. Хорвати також не зразу усвідомили готовність до спецоперації, яка допомогла забрати свою територію у Сербії. Однак, там такий момент настав, настане і у нас», – підкреслив Червак.

Тож, на його думку, іншого шляху просто немає.

«Інший шлях – це писати різноманітні документи чи ухвалювати закони, однак при цьому нічого не змінюватиметься», – наголосив Богдан Червак.

Як повідомлялось, на початку липня у МВС представили Стратегію деокупації Донбасу «Механізм малих кроків».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.