28 січня у Миколаївському міському Палацу культури відбувся допрем’єрний перегляд документального фільму «Кіндрат», який присвячено пам’яті  Героя АТО,  голови Миколаївської райдержадміністрації 2005-2010 років Василя Кіндрацького.

Перед початком перегляду слово мали о.Ярослав Гарасимів, заступник голови райдержадміністрації Віктор Козоглодюк, заступник командира добровольчого батальйону ОУН, координатор проекту Борис Гуменюк, режисер фільму Юрій Упирін.

В основу фільму покладені зйомки реальних подій  про життя Василя Кіндрацького, спогади побратимів та друзів. У заході взяла участь делегація з Дрогобицького району, яку очолив Руслан Цеслів та  бойові побратими Василя Кіндрацького.

Червоною ниткою через весь фільм пройшла думка, висловлена його сестрою   “Як не я, то Хто? Не тепер, то коли?” – казав Василь Кіндрацький.

Завершується фільм словами Василя Кіндрацького  “Мрію, щоб Український Прапор Перемоги майорів на Кремлі в Москві”.

Нвагадаємо, що завдяки наполегливій праці, розуму і працелюбності Василя Михайловича, у районі зроблено чимало добрих справ.

Василь Кіндрацький доклав великих зусиль, як матеріальних, так і фізичних,  до спорудження каплички на місці загибелі сотника УПА Івана Паньківа у с.Ілові,  пам’ятника Жертвам Голодоморів та комуністичних репресій у Миколаєві, скульптури Матері Божої у центрі міста та благоустрою території навкруг пам’ятника.

Василь Кіндрацький –  активіст Євромайдану 2013-2014 років та всіх подій Революції Гідності, що відбувалися у Києві та рідному Миколаєві.

У листопаді 2014 року добровольцем вступив до лав добровольчого батальйону «ОУН» (Організації українських націоналістів) (у травні 2015 року добровольчий батальйон «ОУН» увійшов як окрема рота до складу 5-ї батальйонної тактичної розвідувальної групи 81-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

З осені 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Позивний «Кіндрат». Воював у селищі Піски, з травня 2015 року – у селі Водяне Ясинуватського району Донецької області.

25 травня 2015 року героїчно встановив прапор ОУН на найвищій точці на шахті у селі Водяне, з якої видно Донецьк і позиції противника, і яка постійно перебувала під обстрілами.

28 травня 2015 року Василь Кіндрацький був важко поранений у результаті прямого влучення танкового снаряду під час обстрілу російськими бойовиками позиції «Шахта» поблизу села Водяне Ясинуватського району Донецької області. Після поранення Кіндрацький був при свідомості. Медики намагалися врятувати життя оунівця, проте їх зусилля виявилися марними. Через 40 хвилин Василь Кіндрацький помер від отриманих поранень.

30 травня 2015 року похований на полі Почесних поховань №67 Личаківського кладовища міста Львова.

Нагороджений орденом орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (21.08.2015; посмертно), орденом «Народний Герой України» (23.06.2015; посмертно).

20 лютого 2016 року в місті Миколаїв Львівської області на будівлі Миколаївської районної державної адміністрації (вулиця Володимира Великого, 6), де працював Василь Кіндрацький, йому відкрито меморіальну дошку. Його ім’я носить 2-га десантно-штурмова рота ОУН 5-ї батальйонної тактичної розвідувальної групи 81-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

У  пам’яті всіх, хто знав і працював разом з Василем Михайловичем, він назавжди залишиться мудрим керівником, надійним товаришем, високопорядкою, вольовою людиною та  справжнім патріотом України, був мужнім і безстрашним у виконанні бойових завдань.

Жив Він гідно і достойно в ім’я майбутнього України та назавжди залишив глибокий слід у наших серцях і помислах.  Василь Кіндрацький  навіки  залишиться в нашій пам’яті і наших серцях. 

Прес-служба Миколаївської РДА   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.