Надійшов очікуваний наклад книжки «Українка: жінка-волонтер, жінка-герой» від видавництва Інтер Парк (м. Лубни). До неї увійшли творчі роботи Конкурсу «Українка: жінка-волонтер; жінка-воїн; жінка-герой», організованого Жіночим товариством ім. Ольги Басараб та Олени Теліги у 2016–2017 рр.

Метою було розповісти про жінок-сучасниць, записати усну історію, яка твориться сьогодні. Це своєрідний живий журнал про жінок, які допомагають пораненим у Київському військовому госпіталі, у яких вистачає часу і сил плести маскувальні сітки й «кікімори», збирати передачі на передову, поспішати через непролазну багнюку по розбитих снарядами дорогах з необхідним для наших захисників.

Жінки стають волонтерами, незважаючи на вік, соціальне і матеріальне становище, навіть на інвалідність, як Оксана Радушинська – героїня одного з есеїв.
Обкладинка книжки – це також робота волонтерки – Лесі Тищенко.

До збірника ввійшли роботи: Т. Лісненко (Берегиня-волонтер – Ірина Володимирівна Головач; “Мені наснився ранок без війни…»), С. Патри (Оксана Радушинська: волонтер, митець, патріот), О. Ліщук Ольга (Про Ковалевську Оксану Іванівну), К. Ковальчук (Вільним присвячується), Х. Дичко (Війна показує нас справжніх; Пісенна терапія; Леді волонтер; Мусимо стати на захист країни…» – Леся Тищенко; Заспіваймо українською!).

Дякуємо видавництву Інтер Парк за співпрацю та гарне видання!

Надія Стрішенець,

Голова Жіночого товариства ім.Ольги Басараб і Олени Теліги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.