23 грудня, у переддень 79-ї річниці з дня народження видатного українського громадсько-політичного діяча, літературного критика та публіциста  В’ячеслава Чорновола, відбулось урочисте вручення започаткованої на його честь премії за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

Почесні нагороди вручив політик і громадський діяч Тарас Чорновіл. Участь у заході також взяв  президент Національної академії державного управління при Президентові України, голова Народного Руху України Василь Куйбіда.

Лауреатом премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики  2016 року став  журналіст Володимир Земляний за публіцистичну збірку «Русский разухай, или украинские грабли»,  у якій автор за допомогою фактів із історії й культури України спростовує міфи російської пропаганди, розвінчує ідеї «руського миру». В основу книги лягли відеоблогиВолодимира Земляного «Нехай щастить!», що виходили на каналі з жовтня 2014 по серпень 2015 року.

Володимир Земляний – випускник факультету журналістики КДУ ім. Т. Шевченка 1986 р. Працював у газетах «Прапор Юності», «Зоря», «Собор» (м. Дніпропетровськ). Був одним із організаторів і видавців неформальної преси – газет «Жорна» і «Форум». З 1997 року працював на телебаченні, до листопада 2016 р. – заступником директора телекомпанії  Всесвітня служба УТР. Зараз працює у Навчально-виробничому центрі «Грінченко-інформ». 1989 р. був делегатом Установчих зборів Народного руху України від Дніпропетровщини.

Почесними грамотами Держкомтелерадіо відзначені також інші представлені на конкурс роботи. Це, зокрема, книги членів ОУН – журналістки газети «Дзеркало тижня» Світлани Орел «Розстріляна «Просвіта» про репресованих просвітянКіровоградщини та книга історика Романа Матузка «Визвольна» світова: крах планів Москви», у якій  автор досліджує агресивну політику СРСР, ідеологічні основи розпалювання Другої світової війни.

Світлана Божко

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.