Голові Служби безпеки України

Грицаку В. С.

01601, м. Київ-1, вул. Володимирська, 35

Шановний Василю Сергійовичу!

З 2015 року в мережі Інтернет транслюється 17 канал (https://17tv.com.ua/).

Протягом своєї діяльності, викликає підозру інформаційне мовлення каналу, яке характеризується антиукраїнською пропагандою. Так, канал організовує постійні телемости з Москвою, сюжети з окупованих територій Донецька та Луганська, де позитивно висвітлюється діяльність російських окупантів та дискредитується боротьба українських воїнів. Спеціальний кореспондент телеканалу в ДНР і ЛНР, як стверджують українські ЗМІ, має можливість спокійно пересуватися на окупованих територіях, а оператор каналу з’являється до моменту, коли терористи починають обстрілювати позиції українських воїнів.

Також викликає підозру своєчасна присутність кореспондентів 17 каналу на місці вбивства журналіста Павла Шеремета. Викривлена подача протестних акцій в Україні та постійні перерости з сайту 17 каналу на російські сайти, свідчать про можливу причетність цього каналу до антиукраїнської діяльності.

Відповідно до ст. 10 Закону України “Про основи національної безпеки України” однією з функцій СБУ у сфері забезпечення національної безпеки України в інформаційній сфері є запобігання та нейтралізація впливу загроз і дестабілізуючих чинників на національну безпеку та національні інтереси в інформаційній сфері.

Згідно зі статтею 25 Закону України “Про службу безпеки України”, Службі безпеки України, її органам і співробітникам для виконання покладених на них обов’язків надається право проводити гласні і негласні оперативні заходи  у порядку, визначеному  Законом України “Про оперативно-розшукову діяльність”.

У зв’язку з загрозою антиукраїнської, сепаратистської діяльності, яка може впливати на український інформаційний простір та ведення діяльності 17 каналом, яка може бути загрозою для сучасної політичної ситуації в Україні, та керуючись статтею 5 Закону України “Про звернення громадян”, просимо Вас у порядку, визначеному Законом України “Про оперативно-розшукову діяльність” провести належні оперативні заходи з перевірки інформаційної діяльності 17 каналу.

З повагою

Володимир Чмир,

голова Секретаріату ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.