30 серпня 2016 року українські націоналісти Житомира вшанували пам’ять провідних діячів ОУН – Миколи Сціборського та Омеляна Сеника. У цей день 75 років тому вони трагічно загинули під час теракту.

«На розі Гімназійної та Великої Бердичівської вулиць впали від куль диверсанта визначні діячі націоналістичного руху, члени Проводу Українських Націоналістів Омелян Сеник та Микола Сціборський. Омелян Сеник був людиною великого формату й політичного хисту. Він був найближчим співпрацівником Євгена Коновальця. Микола Сціборський – творець політичної програми організації та численних науково-публіцистичних статей, які відомі у всьому світі. Це був інтелект українського націоналістичного руху», – розповів депутат міської ради Геннадій Махорін.

Учасники мітингу поклали квіти до могили загиблих та виконали на їх честь державний славень.

«Омелян Сеник та Микола Сціборський є для українців прикладом того, як жити і творити в ім’я України. Ніщо не повинно зупиняти нас на цьому шляху. Без сумніву, ми продовжимо справу наших славних попередників і збудуємо ту Україну, про яку вони мріяли, за яку боролись і вмирали», – наголосив депутат Олег Черняхович.

Секретаріат ОУН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.